Hakkımızda

Disiplinlerarası Doğal Kaynaklar Yönetimi programı; balıkçılık teknolojisi, çeşitli alt dalları ile birlikte ziraat mühendisliği, çevre mühendisliği, biyoloji, jeoloji, jeofizik mühendisliği, coğrafya, gıda mühendisliği, su ürünleri mühendisliği, su bilimleri, istatistik gibi bilim alanlarından gelen öğrencilerin “Doğal Kaynaklar Yönetimi” konusunda uzmanlaşmalarını ve bilgi birikimi sağlamalarını amaçlamaktadır. Program ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında, özel sektörde, yerel yönetimlerde ilgili birimlerde çalışan profesyonel kitleyi de hedef almaktadır. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin faaliyet gösterdiği Çanakkale ili, doğal kaynaklar alanında oldukça gelişmiş olup, tarımsal, hayvansal ve sucul kaynaklar bakımından tüm ülke için kaynak niteliğindedir. İlin çevresindeki doğal enerji kaynakları, Kazdağları gibi çok önemli biyoçeşitliğe sahip habitatlar, denizel ekosisteme ve tatlı su kaynaklarına sahip olması, büyük tarım alanları, süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri sektörü ve su ürünleri üretimine uygun alanlar, yeşil üretim, doğal kaynakların yönetimi ve bu süreçlerin stratejik planlamaların araştırılması için önemli bir çalışma alanı sunmaktadır.